
INCI megnevezése: Urea
Néha karbamidként is ismert, a karbamid egy olyan molekula, amelyet a szervezet önmaga is termel a bőr természetes hidratáló faktorának (NMF) részeként, amely az egészséges barrier alapja. Manapság a karbamid a bőrápoló termékekben használt egyik leggyakoribb hidratáló összetevő.
A bőr rugalmasságáért felelős fehérjéből, az elasztinból hidrolizált, a bőrbe felszívódó formátum.
Kiemelkedően magas antioxidáns E vitaminban ez a bőrpuhító, tápláló olaj.
Eredményes fertőzésgátló (baktérium, vírus, gomba), immunerősítő, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító.
Nagy mennyiségű E-vitamint tartalmaz és esszenciális zsírsavakban, aminosavakban és K-vitaminban gazdag.




