
INCI megnevezése: Salicylic acid
A szalicilsav, azaz béta hidroxi sav egy szerves anyag, amit nyírfa kérgéből vonnak ki. Ún. zsíroldékony sav, ami nem csak a bőr felszínén hat, hanem a pórusok falán is. Tisztítja a pórusok belső falát, megkönnyíti a faggyú ürülését a felszínre, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, csökkenti a túlzott faggyútermelést.
Gazdag oldott szulfidokban, nyomelemekben. Egészségmegőrzésben és szépségápolásban is ideális.
Finom textúrája miatt az argán dióhéj őrlemény hatékonyan eltávolítja az elhalt hámsejteket.
Fő összetevője a nátrium-klorid, de gazdag mikrotápanyagokban és esszenciális ásványi anyagokban is.
Erdei deréce vagy keskenylevelű tűzvirág, tűzgyom erős gyulladáscsökkentő.




