
INCI megnevezése: Ricinus communis (Castor) seed oil
A ricinusolaj a ricinusbabból, a Ricinus communis növény magjából préselt növényi olaj. A magvak 40-60 százaléka olaj. A ricinusolajat szájon át a székrekedés enyhítésére használták. A ricinusolaj hashajtó hatását a ricinolsavnak tulajdonítják.
A ricinusolajat kozmetikai termékekben, krémekben és hidratálóként használták, valamint szempilla és hajnövekedést serkentő tulajdonságát használják ki.
Természetes eredetű emulgeálószer, bőrpuhító, segít fenntartani a bőr hidratáltságát, rugalmasságát.
A kovaföld egy természetben előforduló, sziliciumban gazdag, porózus üledékes kőzet.
A PDRN (Polydeoxyribonucleotide) egy nagy tisztaságú DNS-fragmentum alapú hatóanyag.
Antioxidánsokban gazdag amelyek védik a bőrt a környezeti hatásoktól, megőrzik rugalmasságát.




