
INCI megnevezése: Saccharide Isomerate
Kiemelkedően jó vízmegkötő, bőrpuhító tulajdonságokkal rendelkező hatóanyag. A PENTAVITIN® átlátszó, sárgás vagy enyhén borostyán színű, enyhén viszkózus folyadék. 100%-ban természetes és növényi eredetű, ECOCERT jóváhagyással és NATRUE minősítéssel is. Az egyedülálló szacharid izomerát (aktív) a növényi eredetű D-glükóz izomerizációjával jön létre, és hasonló az emberi bőrben található szénhidrát komplexhez.
Nem tartalmaz semmilyen tartósítószert. Alkalmas haj- és bőrápoló (például kézfertőtlenítő) alkalmazásra.
Ceramidokban gazdag, gátolja a vízvesztést, védi és rugalmassá teszi a bőrt.
Flavonoidokban, poliszacharidokban gazdag, segíti a sejtcserét, elősegíti az új bőrsejtek növekedését.
Gyógynövények értékes hatóanyagait a bőrápolásban ősidők óta alkalmazzák.
Egy olyan zsírmolekula, amely kulcsszerepet játszik a sejtmembránok szerkezetében és működésében.




