
INCI megnevezése: Menthol
A mentol a bőrápolásban és gyógyászati készítményekben hűsítő és nyugtató hatásáról ismert összetevő. Amikor a bőrre kerül, stimulálja a hidegérzetet kiváltó receptorokat, ami frissítő, hűs érzetet ad. Ez a tulajdonság segít enyhíteni a bőrirritációt, viszketést és az enyhe fájdalmat. Mentolt gyakran alkalmaznak fájdalomcsillapító krémekben, sportkrémekben és gyulladáscsökkentő termékekben, mivel ideiglenesen eltereli a figyelmet a fájdalomról, így csillapítva az érzést.
Ezen kívül a mentol enyhe antimikrobiális hatású is, ami előnyös lehet bizonyos bőrproblémák esetén. Fontos megjegyezni, hogy érzékeny bőrűeknél irritációt okozhat, ezért érdemes óvatosan használni.
A gyapot a mályvafélék családjába tartozó cserje, amelynek magjait puha növényi rostok burkolják.
Erőteljes hidratáló, összehúzó, gyulladásgátló, faggyú és pigment szabályozó növényi kivonat.
A kudzu (Pueraria lobata) egy sokoldalú és lenyűgözően szép növény, amelyet évszázadok óta alkalmaznak a tradicionális á
Fertőzésgátló (gomba és baktérium), sebgyógyító, összehúzó, tonizáló hatású illóolaj.