
INCI megnevezése: Almond Proteins and Hydrolyzed Sweet Almond Protein
A hidrolizált édes mandula fehérje egy enzimes vagy kémiailag hidrolizált fehérje, amelyet édesmandula magjából vonnak ki. Vizes oldata átlátszó borostyánsárga folyadék, enyhe szaggal.
Az édesmandulából származó poliszacharidok és peptidek molekuláris hálózata, a hidrolizált édes mandula fehérjét nyugtató és izoláló tulajdonságai miatt használják. Bőrápoló termékekbe (mosószer, krém, gél) beépítve védő és hidratáló szerként működik.
A hajápoló termékekben az édesmandula fehérje kondicionáló és szerkezetátalakítási hatást fejt ki. A tisztítószerekben csökkenti a hagyományos felületaktív anyagok bőrirritációját és javítja a bőr tolerálhatóságát.
Erősíti a barrier funkciót és csökkenti a transzepidermális vízveszteséget.
Segít a bőrnek megtartani a nedvességet, ezáltal puhává, simává és rugalmassá téve azt.
Gyógynövények értékes hatóanyagait a bőrápolásban ősidők óta alkalmazzák.
Erős gyulladásgátló, barrier funkciókat erősítő, 100%-ban természetes.