
INCI megnevezése: Lecithin
A lecitin egy természetes eredetű emulgeálószer és bőrpuhító anyag, amelyet gyakran használnak kozmetikumokban. Kiváló hidratáló és bőrnyugtató tulajdonságai révén segít fenntartani a bőr hidratáltságát és rugalmasságát. Emellett támogatja az összetevők jobb felszívódását a bőrben, így növeli a kozmetikai termékek hatékonyságát.
Gomba és baktériumölő, antivirális, hámosító, sebgyógyító, nyirok stimuláló hatású illóolaj.
Hűsítő, frissítő, tonizáló, emésztést segítő, valamint szellemi frissességet biztosít.
Fitoszterolokban gazdag, édeskés illatú, puhítja, vitaminokkal táplálja, hidratálja a bőrt.
Az egyik legelterjedtebb tisztítószer, tisztálkodási szer hatóanyag. Hatékony zsíroldó vegyület.




