Kaolin

Kaolin

INCI megnevezése: kaolin clay


A kaolin alumínium-szilikátokból álló fehér agyag. Hagyományosan papír- vagy porcelángyártás során használják. Kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt alkalmaznak. Fontos összetevője mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkoknak, pakolásoknak.

A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és szennyeződésektől.

Kaolin hatóanyagot tartalmazó termékek:
  • Gyulladáscsökkentő, hidratáló tulajdonságai miatt ideális a száraz vagy irritált bőr megnyugtatására.

  • Természetes ásványi anyag, a kozmetikában UV szűrőként vagy fehér színezőként alkalmazzák.

  • Az olaj fertőzésgátló, nyirok keringést serkentő, gyulladáscsökkentő, rovarriasztó.

  • A glutation a reaktív oxigén gyökök (ROS) semlegesítésével védi a sejteket az oxidatív stressztől.

SimplePay

Kategóriák

A Kosár tartalma

A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Fiókom