
INCI megnevezése: Glycin
A glicin az összes aminosav közül a legkisebb, amely könnyen áthatol a bőr pórusain. Ezért nagyon hasznos a nedvesség megtartása a bőrön belül. Sőt, érdekes tudni, hogy a bőr fontos fehérjéjének, a kollagénnek az egyik összetevője a glicin.
A glicin más aminosavakkal, valamint cukrokkal és elektrolitokkal alkotja a bőr természetes hidratáló faktorát (NMF). Tehát, ha a glicin, mint kozmetikai összetevő, javítja a bőr nedvességmegtartását.
A mangó kivonat öregedésgátló, hidratáló, vitalizálja és frissíti a bőrt.
A szójafehérjék helyileg alkalmazva simítják a bőr textúráját, üde, feszes bőrképet eredményeznek.
AHA-ként gyengéden hámlasztja a bőrt, lebontja az elhalt hámsejtek közötti kötéseket.
Az egyik legelterjedtebb tisztítószer, tisztálkodási szer hatóanyag. Hatékony zsíroldó vegyület.




