
INCI megnevezése: Hydrolyzed Elastin
A hidrolizált elasztin egy elasztinból származó összetevő, amely a bőr rugalmasságáért felelős fehérje. A hidrolízis során ezt a fehérjét kisebb peptidekre bontják, amelyek könnyebben felszívódnak a bőrbe. Alkalmazás után a hidrolizált elasztin behatol a bőr felső rétegeibe, ahol támogatja és erősíti a bőr természetes rugalmasságát és vízmegkötő képességét.
Mivel megköti a vízmolekulákat, segíti a bőr hidratáltságának megőrzését, és teltebb, simább megjelenést kölcsönöz. Emiatt gyakran használják öregedésgátló készítményekben és olyan formulákban, amelyek a bőr rugalmasságának, feszességének és hidratáltságának javítására szolgálnak.
Enyhe tartósítószer és illatanyag, amely a bőrhöz is gyengéd.
Természetes dörzsanyag, finom szemcsés állaga miatt ideális bőrradírok és hámlasztó termékekben.
AHA-ként gyengéden hámlasztja a bőrt, lebontja az elhalt hámsejtek közötti kötéseket.
Az EGF a bőrben természetes módon is jelen lévő jelátvivő molekula.