
INCI megnevezése: Tocopherol
Az E-vitamin a zsírban oldódó vitaminokhoz tartozik. Sejtvédelmet fejleszt, és támogatja a bőr regenerálódását is. Lipofil tulajdonságainak köszönhetően védi különösen a sejtmembránokat és a bőr sejtjeit az úgynevezett szabad gyököktől. Ezen felül hidratáló és fénykárosodást csökkentő tulajdonsága miatt alkalmazzák előszeretettel a bőrápolásban. Anitoxidáns tulajdonsága miatt nem csak mint hatóanyag, de mint avasodást gátló természetes tartósítószer is gyakran kerül a receptúrákba.
Vértezd fel magad a legerősebb antioxidáns harcossal a környezeti ártalmak okozta bőr öregedéssel szemben!
Flavonoidokban, poliszacharidokban gazdag, segíti a sejtcserét, elősegíti az új bőrsejtek növekedését.
Erdei deréce vagy keskenylevelű tűzvirág, tűzgyom erős gyulladáscsökkentő.
Prebiotikus tulajdonságainak köszönhetően segít támogatni a bőr felszínén lévő mikrobiom egészségét.
Gomba és baktériumölő, antivirális, hámosító, sebgyógyító, nyirok stimuláló hatású illóolaj.




