
INCI megnevezése:
A Cymbopogon flexuosus, más néven Cochin fű, kelet-indiai citromfű vagy Malabar fű, egy évelő fű, amely Indiában, Srí Lankán, Burmában és Thaiföldön őshonos. A Cymbopogon (citromfű) nemzetségbe kerül. Illóolaját a frissen vágott levelek vízgőz-desztillációjával állítják elő. Az olaj fertőzésgátló, nyirok keringést serkentő, gyulladáscsökkentő, rovarriasztó.
Nyugtatja és csillapítja az irritált bőrt, enyhíti a kipirosodását, gyulladását.
A Nap bőr károsító, öregítő hatása ellen védő ásványi, kémiai és biológiai összetevők.
Gyógynövények értékes hatóanyagait a bőrápolásban ősidők óta alkalmazzák.
Nemzetközi szabadalommal védett hidratáló hatású hatóanyag komplex.




