
INCI megnevezése: Arginin
Az arginin a szervezetben természetesen előforduló esszenciális aminosav, amely a haj keratinjának és a bőr kollagénjének egyik elsődleges építőköve.
Az arginin bőrre gyakorolt hatása: Az arginin természetes hidratáló faktor, bőrhidratáló, támogatja a növekedési hormonok szintézisét, segíti a sebgyógyulást, támogatja a haj növekedését, antioxidáns hatású.
Bőrápoló készítményekben biztonságos, nem mérgező és nem komedogén, vagyis nem tömíti el a pórusokat. Az arginin növényi és állati forrásból is származhat, így vegán fogyasztók számára is megfelelő.
Nedvesítő hatású aminosav hihetetlen hidratáló erővel. Csökkenti az irritációt, véd a kiszáradástól.
Segíti a nedvességmegtartást, és támogatja a bőr természetes védőrétegét.
Szintetikus tartósítószer, amelyet széles körben használnak a kozmetikai és bőrápolási termékekben.
Hidratáló, vitalizáló, enyhe hámlasztó hatású összetevő.




