
INCI megnevezése: Retinol
Mi az A vitamin?
Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely fontos szerepet játszik a sejtek növekedésében, a bőr egészségének fenntartásában és a szervezet működésében. Állati (máj, tojás, tejtermékek) és növényi ( sárgarépa, édesburgonya, spenót, sárgabarack, zöld leveles zöldségek) forrásból nyerhető. Az A vitamin bőrre gyakorolt hatása: Az A-vitamint a kozmetikai iparban különféle módokon használják, mivel számos bőrproblémára kedvező hatással van. Népszerű összetevő az öregedésgátló krémekben, mivel segít a ráncok és finom vonalak csökkentésében, valamint javítja a bőr textúráját.
A retinol és más A-vitamin származékok segíthetnek a pattanások kezelésében, mivel csökkentik a bőr faggyútermelését és elősegítik a sejtek megújulását. Javíthatja a bőrtónust és a pigmentációt, így gyakran használják a hiperpigmentáció kezelésére. A bőr hidratálására is használják, mivel segít a bőr barrier funkciójának fenntartásában. Az A-vitamin gyakori összetevő a szemkörnyékápoló termékekben is, mert segít a sötét karikák és a ráncok csökkentésében.
Fontos!!!
Az A-vitamin tartalmú termékek használatát érdemes fokozatosan bevezetni, hogy elkerüljük a bőrirritációt. Mivel a retinol érzékenyebbé teheti a bőrt a napfényre, használata mellett nagyon fontos a napvédő krém alkalmazása!
Mattító, irritációt fékező és ásványi fényvédő tulajdonsága miatt használt összetevő.
Segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, ezáltal simább és ragyogóbb bőrfelületet eredménye.
Légtérfertőtlenítő, nyugtató, szorongásoldó, emésztést segítő, bőrtonizáló és antioxidáns.
Elősegíti a gyógyulási folyamatot, csökkenti a hegek megjelenését és csillapítja a gyulladást.